Rólam

Paizs Regina

A tágabb családban is voltak fodrászok, és kislány korom óta tudtam, hogy ezt a szakmát szeretném csinálni. Az utcánk sarkán volt egy fodrászüzlet, mindig belestem a kirakaton és imádtam az onnan kiáradó finom illatokat. Anyukám sosem mehetett el úgy fodrászhoz, hogy ne menjek vele.

1998-ban végeztem fodrásziskolát Gödöllőn, szakmai gyakorlatomat Zsidró Tamás Bajcsy-Zsilinszky úti szalonjában töltöttem és utána ez is lett első munkahelyem. Az ott töltött négy év nagy hatással volt rám. Tamás nagyon jó tanár volt, sokat követelt, de hétről-hétre lehetett nála fejlődni, újat tanulni.

2000-ben nyitottam meg az első saját hajstúdiómat a Bem rakparton.

Ami a fodrászatban éltet, az az alkotás: valamiből jobbat és szebbet hozzak ki, ezért is kerestem mindig is az új megoldásokat.

2006-ban végeztem el a Great Lenghts hajhosszabbítás képzését, mely nemzetközi tanúsítványt ad. Sok más “gyorstalpalóval” ellentétben ez egy elismert szakmai iskola – itt tanultam meg a hajhosszabbítást.

Egy kedves rokonom hozta be a hajdúsítás ezen technikáját Magyarországra, és én tőle tanultam meg az alapokat. Ahogy egyre több tapasztalatom lett a hajdúsítással, úgy fejlesztettem saját módszereimet és szerettem meg egyre jobban csinálni.

Jelenlegi szalonomat a Home Beauty Bart 2015-ben hoztam létre Csillaghegy csendes, kertvárosi részén. Ahogy a neve is mutatja, az a célom, hogy a vendégeim otthonos és diszkrét körülmények között eshessenek át ezen az “átalakuláson”.

A hajdúsításban az vonz a leginkább, hogy olyan embereken tudok így segíteni, akiknek már olyan szintű a hajveszteségük, hogy jelen állás szerint más módszerrel már nem lehet szép és dús frizurájuk.

Több száz már azoknak a vendégeknek a száma, akiknek megcsináltam a hajdúsítást.

Nagyon sok meghatódott arcot láttam már, mikor a férfiak először meglátják az eredményt. Amikor egyszer csak kézzelfogható valósággá válik, amit addig is reméltek, de talán nem merték elhinni: hogy még egyszer nekik is lehet férfias és divatos frizurájuk. Az öröm a szemükben nekem is nagy öröm.

Nagyon sok a fiatal srác is közöttük, akik még csak huszonévesek. Nekik még nagyobb stresszt és önbizalomhiányt okoz a hajveszteség és a kopaszodás.

Visszajáró vendégeim pedig megerősítik, hogy ez egy élhető megoldás, ami a mindennapokban is jól működik. Jó érzés úgy hazamenni a nap végén, hogy a  munkámmal hozzá tudtam segíteni embereket ahhoz, hogy jobban és magabiztosabban érezzék magukat.

Milk Rebonding with Haircut & More at Kitring